De voordelen die je ondervindt als je je verbruik van cafeïne vermindert zijn best indrukwekkend. Dit zijn de voornaamste redenen om dit te doen en je levenskwaliteit te verbeteren.

cafeïne-en-roken

  • Een betere slaap – geen cafeïne meer drinken na 12 uur ‘s middags kan de tijd die je nodig hebt om in te slapen inkorten en zelfs de kwaliteit van je nachtrust verbeteren.
  • Minder angst – cafeïne stimuleert je bijnieren. Dat kan nuttig zijn als je net keihard gaat sporten. Maar als je uit jezelf er al eerder toe neigt angstig te zijn, dan is cafeïne echt niet je beste vriend.
  • Dehydratatie/Afhankelijkheid – cafeïne is bij sommigen de voornaamste oorzaak van dehydratatie, wat kan leiden tot futloosheid. Als je geen cafeïne meer drinkt dan zal je lichaam een meer natuurlijke en gezonde balans ontwikkelen.
  • Gewichtstoename – als je gedehydrateerd bent, dan stuurt je brein verwarrende signalen naar je lichaam toe. Het maakt je wijs dat je honger hebt. Hierdoor zal je sneller geneigd zijn tussendoor te snacken en te snoepen. Trouwens, als je de gewoonte hebt volle melk en/of suiker aan je koffie toe te voegen, dan is dat ook een bron van extra calorieën die op termijn je gewicht nadelig beïnvloeden.cafeïne-tanden
  • Gezonder gebit – koffie en zwarte thee verkleuren je tanden, maken er vlekken op. Vergeet als grote koffiedrinker parelwitte tanden.

 

Gezondere alternatieven voor het bakje troost en de cafeïne

Water – ieder van ons zou eigenlijk ruim 2 liter water per dag moeten drinken. Als je dat echt gaat doen, dan zal je merken dat je ook energieker uit bed stapt ‘s ochtends en minder behoefte hebt aan die eerste kop koffie.

Warm citroensap – dit zou eigenlijk voor iedereen de eerste drank van de dag moeten zijn. De voordelen ervan zijn eindeloos. Pectines en vezels die de spijsvertering ondersteunen, vitamine c die je immuniteit boost, het detox effect van citroen…. moet ik doorgaan?

gingerlove-zonder-cafeineGroene thee en gezonde drinks – zelf ben ik gek van groene Matcha thee (de zeldzame en beste Japanse groene thee). Maar ook wil ik jullie aandacht graag vestigen op GingerLove bio (zonder toegevoegde suikers). Het is een drank gemaakt van 100% biologisch vers fruit en kruiden. Een uitstekende bron van vezels. En het bevat pure gember. Die je echt opdrinkt, aangezien je GingerLove koopt in oplosbare poedervorm dat je met heet water mengt. Je ervaart tegelijk een natuurlijke energieboost – zonder cafeïne – en de voordelen van pure gember. Zeker en vast proberen.