In tegenstelling tot traditionele keiharde biscotti, zullen deze gember biscotti je tanden niet breken.

gember-biscotti

Ze lijken meer op gember melasse koekjes in biscotti vorm, met grote brokken van chewy, gekristalliseerde gember en geroosterde amandelen.

Ingrediënten voor 16 gember biscotti

120 g zachte boter

130 g bruine suiker

2 eieren

2 eetlepels stroop

270g witte bloem

1½ theelepel bakpoeder

¼ theelepel zout

2 eetlepels gemalen gember

2 theelepels verse gember, geschild en geraspt

110g gekonfijte gember, fijngesneden

80g geschaafde geroosterde amandelen

De bereiding van de gember biscotti

1 Verwarm de oven voor op 180C. Klop de boter en bruine suiker tot een licht en luchtig geheel.

2 Voeg de eieren één voor één toe, en kop op na elk ei, dan druppelt u zachtjes de stroop er bij. Klop het geheel goed samen.

3 In een aparte kom, mengt u de bloem, het bakpoeder, zout en de vermalen gember. Voeg dit toe aan de vloeibare ingrediënten en roer er dan de verse gember, gekristalliseerde gember en geroosterde amandelen bij.

4 Vorm het mengsel in twee blokken deeg (elk blok moet ongeveer 20 cm lang en 5 cm breed zijn). Leg de blokjes op een beklede bakplaat en bak gedurende 30 minuten; laat ze daarna ongeveer 5 minuten afkoelen.

5 Snijdt voorzichtig de blokjes in de vorm van biscotti (het deeg kan misschien nog een beetje kruimelig zijn), draai ze elk om en bak ze nog eens 10-12 minuten. Laat daarna afkoelen.

Geniet kort daarna van uw heerlijke gember biscotti.