Overgoten met een paar lepels zachte yoghurt, is deze gember crumble een geweldige manier om aan de dag te beginnen, maar u kan er op elk tijdstip op verschillende manieren van genieten.

gember-crumble

Ingrediënten voor gember crumble voor 4 à 6 personen

1kg rabarber, gesneden

130 g bruine suiker

2 eetlepels verse gember, in blokjes gesneden

2 eetlepels gekonfijte gember, in blokjes gesneden

sap en zeste van 1 grote sinaasappel

120g standaard- of glutenvrij meel

45g volwaardige havervlokken

120 g koude boter, in blokjes gesneden

een snufje zeezout

Bereiding van uw gember crumble

1 Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasstand 4. Leg de rabarber, de helft van de bruine suiker, 1 eetlepel elk van de verse gember en gekonfijte gember, samen met het sinaasappelsap en de schil in een middelgrote pan. Leg er het deksel op en breng aan de kook op een middelhoog vuur.

2 Verlaag de temperatuur en laat een paar minuten sudderen tot de rabarber zacht is.

3 Schep de rabarber compote in een ovenvaste schaal (of kleinere schaaltjes, indien u individuele porties maakt).

4 Om de crumble topping te maken, combineer de resterende bruine suiker, de resterende gember (zowel gekonfijt als vers), het meel, de haver, de boter en het zout in een kom. Gebruik uw vingers om de mix te mengen tot kruimels.

5 Strooi de kruimels gelijkmatig over het rabarber mengsel en bak dit 40 minuten of tot de crumble goudbruin en sprankelend is.

6 Laat lichtjes afkoelen en serveer uw heerlijke gember crumble met ijs, slagroom, vla of yoghurt.