Zodra het buiten koud en guur weer is, stijgt het risico een verkoudheid op te doen. Hoe helpt gember tegen verkoudheid?

U ondervindt allicht elk jaar opnieuw dat u bij guur weer en lagere temperaturen makkelijker een verkoudheid oploopt. En er bestaat nog steeds geen echte vaccinatie of een afdoend geneesmiddel, zonder onprettige bijwerkingen, hiertegen. De symptomen die gepaard gaan met een verkoudheid zijn best lastig.

gember-tegen-verkoudheid

Vandaar dat het goed kan zijn om beroep te doen op natuurlijke middelen.

Gember tegen verkoudheid

Van alle natuurlijks hulpmiddelen wordt gember als één van de allerbeste beschouwd. Niet alleen is gember bijzonder aromatisch en lekker, maar het ondersteunt u ook echt in de strijd tegen de symptomen van een verkoudheid.

Dat gember een heleboel ontstekingremmende, antibacteriële, anstiseptische en nog vele andere voordelen heeft is gewoon een bonus die u van de natuur meekrijgt.

Hoe neemt u gember tegen verkoudheid?

Ons advies is gember te verbruiken in de vorm van gemberthee. Een kopje net na het ontwaken geeft u bovendien een energieboost – zonder de nadelige effecten van cafeïne – die u ook meer algemeen zal ondersteunen in deze onprettige omstandigheden.

gember-tegen-verkoudheid

U kan zelf redelijk eenvoudig gemberthee maken. De ingrediënten die u nodig heeft zijn verse gemberwortel, honing, citroen en venkelzaad. U raspt wat gemberwortel en giet er kokend water op. Dit laat u zo’n 10 minuten trekken. Daarna voegt u wat citroen toe. Nog eens 5 minuten later doet u er wat venkelzaad bij en tenslotte honing voor een zoetere smaak.

gember-tegen-verkoudheid

Kant en klare thee met gember tegen verkoudheid

Als u geen zin heeft zelf gemberthee te maken, dan is er ook de pasklare oplossing gemberthee te kopen. MAAR koop dan liever een poeder waarin pure gember zit, dan een theezakje met gember. Want de gember die in zo’n theezakje zit, blijft helaas in dat theezakje zitten. De gember belandt niet echt in uw kopje. Het hete water waar u zo’n theezakje in laat trekken zal vooral aroma krijgen van hetgeen er in het theezakje zit. De gember zelf die er in zit gooit u, samen met het gebruikte theezakje, weg.

In tegenstelling hiermee bestaan er zakjes met een 100% biologische bereiding op basis van pure gember en citrusvruchten: biologische GingerLove. Deze drank is puur, potent en heilzaam. En natuurlijk zonder toegevoegde suiker. Ontdek ze hier.

gember-tegen-verkoudheid