Gember heeft een hele specifieke smaak die misschien niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Gember waar is het goed voor? Lees het hier.

Gember, dat al gebruikt werd in de oude Chinese geneeskunde, is erg goed voor he gezondheid. EN gember is erg betaalbaar.

Wat wij doorgaans als gember aanduiden is eigenlijk de gemberwortel. Het ondergrondse deel van een plant die tot 150 centimeter hoog kan worden. gember is caloriearm, bevat flink wat vitamine B en C, betacaroteen en kalium. Lees hier nog meer redenen om gember te verbruiken.

gember-waar-is-het-goed-voor-wortel-en-poeder

Gember waar is het goed voor: 5 redenen

1. Immuniteitsboost

Duitse vorsers hebben ontdekt dat gember je op een gezonde manier doet zweten. Dit helpt bacteriën en infecties afweren. Bovendien bevat gember antioxidanten. Gember werkt als een ontstekingsremmer en het stimuleert je immuniteit. Gember ontsmet je longen en is verzachtend voor de keel. Prima bij een verkoudheid.

Verschillende zangers hebben me al toevertrouwd dat ze gember als ze hun geheime wapen zien om hun stem te boosten net voor een optreden.

Alain Indria, producten van GingerLove

2. Hulp bij maagklachten

Eén van de onderdelen van gember heet zingibain. Dit is een eiwit-splitsend enzym dat je spijsvertering rechtstreeks stimuleert. Daarnaast bevat gember ook gingerol. Dit bevorder de speekselproductie, wat het verteringsproces sneller van start laat gaan (in de mond) en tevens de afscheiding van gal door je lever bevordert. In de wortel zit ook lipase. Dit breekt vetten af. De sucrose en maltase helpen dan weer suikers afbreken.

Alle deze onderdelen zorgen er samen voor dat gember je maag kalmeert en tegelijk misselijkheid tegengaat.

Gember is op die manier ook een ideaal middel tegen reisziekte, bij een lange autorit of op een boot

3. Beschermt tegen kanker

Gingerolen zijn de voornaamste actieve componenten van gember. Zij zijn het ook die de typische smaak aan dit kruid geven. Men vermoedt steeds meer dat ze het ontstaan van allerlei tumoren verhinderen en hun groei afremmen. Dit zou vooral bij darmkanker het geval zijn. Deze veelbelovende bevinding vraagt zeker nog om bevestiging aan de hand van bijkomend onderzoek.

4. Geef ontstekingen geen kans

Gingerol is een ontstekingsremmer. Bij regelmatig gebruik kan het zelfs spierpijn en zwellingen verzachten. Uit diverse studies blijkt dat wie elke dag twee gram gember eet minder last ondervindt van spierkrampen en -pijn.

5. Bescherming van je geheugen

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat gember cellen in je hersenen kan beschermen. Met name tegen amyloïde plaques. Deze brengt men in verband met dementie. Ook hier is extra onderzoek vereist.

Maar als je jezelf de vraag stelt “Gember waar is het goed voor ?”, dan denk ik dat je ondertussen beseft dat het absoluut geen kwaad kan om dagelijks gember te verbruiken. Wel integendeel, je zal snel merken wat het voor jou doet.