Als u deze gembersoep met wortels maakt, pureer ‘m dan tot de soep perfect effen en zacht is. Hiervoor gebruikt u best een verticale staafmixer.

gembersoep-met-wortel-2

Opmerking: in dit recept gebruiken we kippenbouillon; bent u vegetariër of veganist, vervang dit dan door een groentebouillon.

Gembersoep met wortel – ingrediënten voor 4 à 5 porties

3 eetlepels ongezouten boter
1 1/2 pond wortelen (6-7 grote wortels), geschild en dun gesneden
2 kopjes gehakte witte of gele ui
zout
1 theelepel gemalen gember
2 kopjes kippenbouillon (of groentebouillon)
2 kopjes water
3 grote reepjes schil van een sinaasappel
gehakte bieslook, peterselie, dille of venkel voor de garnering

Bereiding van uw gembersoep met wortel

1 Smelt de boter in een soeppan op matig vuur en bak de ui en wortel; af en toe roeren tot de uien zacht worden. Dit duurt ongeveer 5 à 8 minuten. Laat de uien en wortels mooi bruinen. Strooi een theelepel zout over de wortels en uien terwijl ze koken.

2 Voeg de bouillon, het water, de gember en de strips van sinaasappelschil toe. Breng aan de kook, dek af en kook tot de wortels helemaal zachten zijn, zo ongeveer 20 minuten.

3 Verwijder de strips sinaasappelschil en gooi deze weg. Giet de soep in kleine gedeeltes in een blender en pureer tot ze volledig glad en smeuïg is. Vul de blender maximaal tot een derde vol met de hete soep, en druk met uw hand het deksel omlaag terwijl u blendt, om morsen te vermijden. Voeg extra zout toe naar smaak.

4 Garneer met gehakte bieslook, peterselie en venkel bladeren en geniet van uw gembersoep met wortel.