Gemberthee is een drank waar mensen van genieten in talloze landen. Als u zelf gemberthee wil maken, dan moet u een verse gemberwortel raspen of versnijden. Heeft u daar te weinig tijd voor, of gewoon geen zin, dan kan u ook gemberthee kopen. Maar best niet gelijk dewelke.

gemberthee

Gemberthee kopen?

Gemberthee heeft een erg lekkere smaak en is tegelijk gezond. Gemberthee ondersteunt op verschillende vlakken uw welzijn en gezondheid. Als u er zelf geen tijd voor heeft, dan kan u prima gemberthee ook kopen. Maar niet in elke winkel. Want in veel supermarkten vindt u helaas geen gemberthee in het assortiment.

De uitdaging wanneer u het aankoopt is de juiste keuze te maken. Ergens traditionele theezakjes met gember kopen, daar heeft u heel erg weinig baat bij. Als ik het u heel eerlijk en recht voor de raap mag zeggen, komt dit ten eerste omdat er soms amper gember in het theezakje zit. Maar meer nog, omdat u de weinige gember die er dan misschien nog wel in zit, weggooit met het theezakje. Wat er gebeurt is dat het theezakje vooral smaak of aroma afgeeft aan het hete water waar u het even in laat trekken. De gember zelf – hoeveel dit ook moge zijn – blijft per definitie in het theezakje liggen en… belandt niet in u maar in uw vuilbak. Bij het huishoudelijk afval. Vandaar dat wij eerder adviseren voor de ‘gember oplosthee’.  Dat klinkt misschien een beetje raar als u het de eerste keer hoort, maar lees even verder mee…

Gooit het beste uit de gemberthee niet weg

U bent toch mee, niet? Als u een theezakje neemt, dan zit het product dat u koopt besloten binnen dat zakje. Omdat er heet water doorheen het zakje vloeit, een tijdlang – terwijl uw thee trekt – in contact is met de thee, staat die thee aroma af aan het hete water. Op die manier krijgt uw heet water geleidelijk aan de smaak en de kleur dat u van het kopje thee verwacht.

MAAR,  de thee zelf, de ingrediënten, die blijven letterlijk opgesloten in het zakje. En wat doet u met het zakje? Juist, u haalt het uit het kopje en gooit het weg. Het beste – de weldoende gember die er in zit – gooit u mee in de vuilbak.

Als u met gevriesdroogd poeder uw gemberthee maakt, liefst RAW gedroogd om de voedingswaarden maximaal te behouden, dan belanden alle goede ingrediënten in uw thee en niet in de vuilbak. Wat ook betekent dat u de pure gember opdrinkt. Zodat die ook zijn weldoend effect kan hebben voor u.

Ontdek hier een selectie die we voor u gemaakt hebben. Altijd met zuivere gember, in verschillende sterktes, volgens uw wensen en smaak.