Een huiselijk, ‘comfort food’ gerecht dat nog beter smaakt als je de botten in de kip laat zitten bij het bereiden. De ‘makrut’ limoenblaadjes zijn optioneel, maar voegen een extra kick toe en contrasteren perfect met de gember.

kip-met-gember

Ingrediënten voor kip met gember voor 4 personen

300g kippenbouten

1 theelepel gia vi (een Vietnamese kruidenmix, maar u kunt dit eventueel vervangen door 1 theelepel mix van zout, suiker en peper)

1 eetlepel olie

1 eetlepel geperste knoflook

50g gember, in dunne plakjes versneden

1 eetlepel suiker

1 eetlepel sjalot, fijngesneden

4 eetlepels water

3 eetlepels vissaus

½ eetlepel gemalen zwarte peper

1 eetlepel makrut limoenblaadjes, in dunne plakjes versneden (optioneel)

Bereiding van uw kip met gember

1 Smeer de kip in met de gia vi, of met de mix waarmee u dit vervangt, dek af en laat het een uur in de koelkast staan.

2 In een braadpan verhit u 1 eetlepel olie, samen met de knoflook en gember. Roer dit 2-3 minuten totdat het lekker geurt, meng er dan de suiker bij.

3 Voeg de kip in de pan toe en roer het geheel 2 à 3 minuten. Daarna zet u het vuur lager, voeg de sjalot toe en roert u opnieuw gedurende een minuut.

4 Voeg het water en de vissaus naar smaak toe. Laat ongeveer 45 minuten sudderen en voegen een beetje water toe wanneer nodig, tot de kip zacht is en de saus ingedikt is. Voeg dan zwarte peper naar smaak toe.

5 Leg de kip op een bord en bestrooi met de makrut limoen blaadjes.