Je lichaam met gember zuiveren stimuleert je gezondheid en doet je makkelijker je overgewicht verliezen.

zuiveren-met-gember

Van een lichaam vrij van afvalstoffen is bekend dat het meer vet verbrand en dus makkelijker je overgewicht doet verliezen.

Gember zorgt voor vele voordelen op het vlak van je gezondheid. Gember of geelwortel barst van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen om ten allen tijde goed te blijven functioneren. Ook als je wilt afvallen met een gezuiverd lichaam.

Dagelijks je lichaam reinigen voor je je woonst verlaat is voor iedereen de meest evidente zaak ter wereld. Waarom zou je dan niet je lichaam ook van binnen reinigen?

Zuiveren met gember want giftige afvalstoffen brengen je gezondheid in gevaar

Als je je lichaam enkel langs de buitenkant reinigt, stapelen de giftige afvalstoffen zich op in je organen en in je lichaamsweefsels. Die afvalstoffen zijn het resultaat van onze moderne ongezonde voeding, van de vele lichaamsprocessen en van slechte kwaliteit van onze leefomgeving die er van jaar tot jaar verder op achteruit gaat.

Een lichaam vol giftige afvalstoffen is een gevaar voor je gezondheid. Bovendien zorgt het er ook voor dat je moeilijk en uiteindelijk zelfs niet meer afvalt.

Lichaam reinigen doe je iedere dag

Je lichaam reinigen die je niet sporadisch als je eraan denkt. Het is een dagelijkse gewoonte. Wel, net zo goed zou je je lichaam van binnen uit regelmatig moeten zuiveren met gember. Want voor een zuiver lichaam heb je geen dure therapieën, drankjes of maaltijdvervangers nodig.

Dat doe je door gezond en uitsluitend natuurlijk te eten en voldoende te bewegen. Schrap daarom zoveel mogelijk bewerkte voeding zoals:

 • Bewerkt vlees en rood vlees
 • Gefrituurde gerechten
 • Kant- en- klare gerechten
 • Diepvries maaltijden

Voor een zuiver lichaam zonder afvalstoffen is het in de eerste plaats nodig om zowel je lever als je nieren dagelijks grondig te reinigen. Deze twee organen staan centraal in ons natuurlijk zuiveringsproces. Ook je spijsvertering speelt een hoofdrol in een zuiver lichaam vrij van alle giftige afvalstoffen. Dat zijn in de eerste plaats alle ongezonde verzadigde vetten en transvetten, maar ook gevaarlijke pesticiden en zware metalen die je via je dagelijkse voeding naar binnen krijgt. Vele afvalstoffen die je gezondheid en je gezond gewicht bedreigen zijn afkomstig van bewerkte voeding.

De belangrijkste symptomen van van teveel aan giftige afvalstoffen:

 • Overgewicht
 • Ongezond buikvet
 • Hoofdpijn en migraine
 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Spijsverteringsproblemen: zoals een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd, constipatie of of verstopping, slechte adem en winderigheid
 • Brandend maagzuur
 • Pijnlijke spieren en gewrichten: stijve spieren, reuma, artrose en artritis
 • Snelle huidveroudering: met acne, eczeem en psoriasis
 • Slaapproblemen
 • Concentratiestoornissen en slecht geheugen
 • Verhoogde prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
 • Depressie

De eenvoudigste manier om iedere dag je lichaam zuiveren is water. Hoe warmer je het drinkt, hoe beter. Drink dagelijks zoveel lauw of warm water als je wil; met een minimum van zes glazen. Je zal er het positieve effect op je gezondheid en overgewicht al vlug van ondervinden. Want lauw, en zeker warm, water zorgt voor een betere spijsvertering met een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Dit laatste helpt je ook om je lichaam te ontgiften en te zuiveren.

Je versterkt de zuiverende en vetverbrandende eigenschappen van warm water door er bijvoorbeeld gember en kurkuma aan toe te voegen. Met warm water zuiver je niet alleen je lichaam. Je zal tegelijk ook meer vet verbranden en makkelijker afvallen met warm water in combinatie met een dag per week uitsluitend vloeibaar voedsel te eten.

Als je dat lauw- of warm water extra smaak en een extra weldoende werking wil geven, doe er dan enkele plakjes gember in en laat het even trekken. Op die manier ga je je lichaam van binnen uit effectief zuiveren met gember.