Gember is gewoon een geweldig product“, vind Pascale Naessens. “Een flauw gerecht? Voor er wat gember aan toe en je krijgt een topgerecht.”

Pascale Naessens

Pascale Naessens op Radio 2

Ze vertelde er ronduit wat ze van gember vindt: Gember is ook voor alle seizoenen. In de winter warmt het op (denk aan een thee met gember en citroen) en in de zomer is koelt het lekker af (denk aan een ijsthee of een fruitsalade)… Het is voor mij totaal onmisbaar in de keuken. Er zijn meer en meer mensen die gember gebruiken in de keuken. Sommigen vragen zich af ‘wat moet ik met die gember in de keuken?’, maar voor mij is het absoluut onmisbaar. Een gerecht dat zowat flauw is? Je doet er gember bij en hop…. het is en topgerecht. Het is bijzonder gezond. Het is eigenlijk van een gemberwortel. Het is ook onstekingsremmend. Als je er artikels over lees, over de gezondheid, dan gaat het zowat dezelfde richting uit als look. Voor alles en nog wat goed. Kankerwerend ook.

Ideaal als thee

“Ook ideaal is een thee. Zeker nu is het hartverwarmend. Ik heb er trouwens vaak gebruik van gemaakt, als ik lezingen moet geven, veel moet babbelen, dan zet dat zich vaak op mijn stem en dan doet die gember echt wonderen. Gember met citroen is ook de ideale combinatie bij het ontbijt, bij een fruitontbijt.”

Ook gember in poeder

Gemberpoeder is ook heel sterk. Is ook heel gezond. Het is niet omdat het een poeder is dat het daarom minder gezond zou zijn. In de winter is het verwarmend en in de zomer werkt het net verkoelend.

Uiteraard klinken deze wijze woorden van Pascale Naessens ons als mooie muziek in de oren. Wij weten al lang dat gember de authentieke superfood is. Nu weet u het met zekerheid ook.